Annulering kerkdiensten Speciaal

  • 13 maart 2020 |
  • lettergrootte

Donderdagmiddag zijn er Corona-maatregelen afgekondigd ter voorkoming van verdere uitbraak van het virus. Eén van de maatregelen is:

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

De maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart. Omdat we de aanwijzingen van de overheid volgen, hebben we als kerkenraad besloten om voor de komende zondagen de kerkdiensten te annuleren. Dit geldt dus voor de zondagen 15, 22 en 29 maart.

 

Via verschillende kanalen worden alternatieven aangeboden voor de kerkdiensten.

LPB media organiseert i.s.m. GKv Amersfoort-Vathorst a.s. zondag een live-kerkdienst. Op de website www.gkv.nl vindt u meer informatie hierover. De dienst waarin ds. J. Smit hoopt voor te gaan begint om 10.30 uur.
 
Andere mogelijkheden zijn om via www.kerkdienstgemist.nl of www.kerkomroep.nl een kerkdienst op te zoeken.

Het verzoek is om met de volgende punten rekening te houden.

  • Bij onderbreking in de uitzending niet te vaak de pagina herladen. Probeer het 5 minuten later nog eens.
  • Graag per adres op één beeldscherm te gebruiken, niet alle familieleden apart.
    (voor technische informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Op NPO2 wordt zondagmorgen door de EO een kerkdienst uitgezonden, net als op GrootNieuwsRadio 

Er zijn kerken die zelf met een alternatief voor hun kerkdienst komen. De ideeën hiervoor worden ook gedeeld via allerlei media. Wij zullen  bekijken wat de mogelijkheden voor onze gemeente zijn, en die eventueel vanaf volgende week inzetten.  

Het is een onwerkelijke situatie die we nog nooit meegemaakt hebben. Maar we kunnen, zonder dat we ’s zondags als gemeente bij elkaar komen, ieder op onze plek als christen hierop reageren. Omzien naar wie het extra nodig heeft (ouderen, zwakkeren). Niet meegaan in paniek, of in negatieve kritiek op autoriteiten. Bewust vasthouden en zo mogelijk delen dat gezondheid belangrijk is, maar niet onze hoogste goed (Ps.63:2). Getuigen van het leven dat onaantastbaar is. Bidden voor wie leiding moet geven, en voor wie bijzonder getroffen wordt. En ook nu God alle eer blijven geven (Habakuk 3-slot), als het niet samen in de kerk is, dan thuis.

Hartelijke groet, verbonden in gelovig vertrouwen,
De kerkenraad

Laatst aangepast op zondag, 15 maart 2020 11:18
Log in om reacties te plaatsen
terug naar boven